Institut Laia Ll’Arquera

Institut Laia l’Arquera

Nosaltres creiem que per combatre la pobresa i la desigualtat hauríem de treballar per assolir un nivell de vida i comoditats dignes per a tothom.  Per aconseguir-ho  els que tenen grans patrimonis haurien de compartir la seva riquesa amb els mes pobres,  mentre els que tenen una vida còmoda, fer-ho en el cas que amb els grans  patrimonis dels rics no arribes per a que tothom tingues un nivell de vida digne, equivalent al de l’actual classe mitjana.  La nostra idea es trobar  un equilibri sostenible.

El nostre institut està fortament implicat en les campanyes de sensibilització a nivell escolar i a nivell local. Entre tots els projectes que hem engegat destacaríem “Boet Contra La Fam”, consistent en la creació d’una pàgina web (www.boetcontralafam.cat) connectada amb les desigualtats alimentàries del nostre territori. Enllaçada a aquesta pàgina, el nostre centre escolar organitza, per segon any consecutiu, una jornada solidària per recaptar aliments per a la Fundació Sant Joaquim de Mataró.

Tot i la importància d’aquests projectes, tenim actualment l’oportunitat de gaudir d’una exposició al vestíbul de l’institut sobre els Objectius del Desenvolupament del Mil·lenni, que pretenen assolir unes fites mundials d’igualtat al 2015 que encaixen perfectament amb el projecte solidari “Connectant Mons”.

Per poder garantir una vida benestant a molts milions de persones d'aquesta societat globalitzada,  els que tenim uns ingressos relativament bons, hauriem de rebaixar aquest estat. Finalment, el que abans fou nostre, demà passaria a ser, a més de nostre, seu. Per acoseguir aquest objectiu que sembla impossible, s'han de portar a terme grans i petites accions, tant  col·lectives com individuals.