El Grup VIC-VEN en acció.

Bon dia, ens presentem. Som el grup GES 2 de matí de L’escola Vicent Ventura.

Ens agradaria presentar-vos el nostre treball dins de Connectant Mons.

En primer lloc el que varem fer en la fase 1 va ser una pluja de idees amb les coses que pensàvem que son imprescindibles per viure bé. El segon que hi ferem va ser escriure un breu text en el mur de Connectant Mons parlant dels pr0blemes de consum en la societat. També varem observar imatges i dibuixos que mostraven la desigualtat que conté aquest món i varem opinar i debatir sobre aquest tema. Dividits en grups varem intentar fer algun dibuix o imatge que denunciara alguna injusticia (adjuntem el dibuix de la nostra companya Carla).

En la segona fase varem veure uns videos sobre les cadenes de producció i la seua sostenibilitat, el aprofitament de recursos i els responsables. Per grups ens va tocar fer un treball relacionat amb aquests temes. També ferem un mapa o esquema amb tota la informació per poder penjar-ho al mur de Connectant Mons i arrel de tot el treball e informció recollida, varem fer una petita representació teatral per grups (adjuntem una imatge de una de les representacions).

Per últim, en la tercera fase, el primer que varem fer, va ser veure un videos sobre el comerç just, les 3R i 6R i l’economia circular i en segón lloc estem preprant una Ecoauditoria, la qual consisteix en obtindre informació sobre el consum d’electricitat, aigua, contaminació acústica i hàbits sostenibles de la comunitat educativa, mitjançant investigacions per grups.
Ens hem dividit en 3 grups d’experts i expertes i el primer que anem a fer és investigar i recollir informació sobre l’us d’energies, manteniment que tenim dins de l’escola i gestió de residus, per poder saber com millorar-ho en un futur.

Aquestes fases ens estan agradant molt, son dinàmiques, informatives i transformadores. Aquest centre, aquesta plataforma i sobretot el grup que formem, és una experiència que tornaríem a repetir.

Per ultim abans de despedir-nos, adjunte fotografies del nostre treball.

Espere que vos agrade. 🙂