Drets sense fronteres (Col·legi Sant Andreu)

Drets sense fronteres: manifest

Hem descobert que hi ha dos tipus de migració, el primer són els refugiats que se’n van del seu lloc d’origen per fugir de guerres o de qualsevol altre tipus de conflicte . Els altres són els emigrants que se’n van per feina o per vacances.

Hem esbrinat que els refugiats , principalment, viatgen en molt males condicions de vida i molts cops, no arriben al seu objectiu ja que moltes vegades viatgen a través de màfies que els tracten d’una manera insalubre i il·legal.

Ara sabem les condicions que tenen els refugiats que tenen en viatjar i que és molt important reformar les lleis per poder ajudar a aquestes persones a ser refugiades i també s’hauria d’intentar d’evitar que aquestes situacions es realitzessin.

Estem d’acord que s’haurien de reformar les lleis i tenir més consciència dels refugiats.

No estem d’acord amb la propaganda que fan dels refugiats en què venen per treure’ns els diners, o abusar de les ajudes de la sanitat o bancs, etc. Hi ha gent molt racista i influenciable.

No ens sembla just que els refugiats no puguin aconseguir els seus objectius ni que moltes vegades hagin de viatjar a través de màfies perquè és una forma molt insegura.

Volem denunciar la falsa acusació dels immigrants, els falsos rumors sobre ells.

Reclamem als governs que millorin les lleis d’immigració. Els reclamem respecte per als immigrants i que es respectin els seus drets ja que són éssers humans com qualsevol. Demanem que es controli la policia per evitar tots els abusos policials denunciats.

Ens comprometem a no dir cap fals rumor sobre ells. I fer tot el possible per conscienciar a la gent sobre aquest problema del món d’avui.

Gifré Cruells, Nereida Herrero, Ana Povea, Alberto Gómez (Col·legi Sant Andreu, Badalona)