DIÀLEG AMB LA DOLORS CAMATS:PARLAMENT DE CATALUNYA

Intermón Oxfam

El dia 25 de maig, 25 estudiants de secundària i 5 professors i professores, procedents de 4 ciutats de Catalunya, que representaven els més de 13.ooo alumnes que han participat en l’edició de Connectant Mons “Llavors per a un món més just”,  vam anar al Parlament de Catalunya a parlar i presentar les nostres propostes a la Dolors Camats,   parlamentaria d’ICV.

Abans de començar amb les preguntes, la Dolors, ens diu que està d’acord amb les  nostres propostes presentades que vam llegir i també reflectides en el vídeo que vam fer a la trobada territorial de Connectant Mons, del que pensa que no hi està reflectit tot l’esforç i la feina que hem fet al darrere.

“Encara que l’objectiu que volem aconseguir sigui difícil, avui dia nosaltres podem fer molta feina. Ser ciutadans dona drets però també responsabilitats. S’ha d’estar informat, no creure’s tot el que ens diuen”. Declara la Dolors.

Però no totes les propostes que hem formulat es podran complir, ja que hi ha resistències. Algunes propostes com reduir les emissions de CO2 o que els bancs no especulin amb els aliments han sigut revocades per els partits polítics amb poder.

No tot depèn dels polítics, el poble té poder i per la LIP, (Llei Iniciativa Popular) si es recullen 50.000 firmes es porta una llei al Parlament. Però el més important és estar informat, aleshores podrem actuar.

Per exemple la Dolors no està d’acord en que es faci una llei per obligar als supermercats a repartir el menjar que sobra o caducat o fer més menjadors socials, ja que això només solucionaria el problema uns dies. En la política diuen que els problemes s’han de solucionar des del principi de la canonada, és a dir, des de l’arrel del problema. També una cosa important és que les nostres propostes no es solucionen amb una llei, s’haurien de fer moltes més coses.

Els ciutadans hem de fer soroll,queixar-nos, recollir firmes, no conformar-nos, informar-nos, perquè els joves si estem informats som “perillosos”.

Des de el seu partit declara que es solucionaria el problema de la fam pujant els impostos a les rendes més altes, i va acceptar veure’ns en un temps per saber que ha fet de les nostres propostes.

Alumnes del INS Plà d’en Boet.